Ako

Čo je to súkromný režim LinkedIn a ako pomocou neho zobrazovať profily

LinkedIn môže byť veľkou pomocou pre každého, kto hľadá sieť a napredovať v kariére. Aj keď ako každý iný nástroj na hľadanie práce, musíte pri hľadaní práce buďte múdri.

LinkedIn vám to umožňuje Pozrite sa, kto vás hľadá online a vyhľadať ľudí sám. Aj keď niektorí ľudia preferujú prehľadnosť svojich potenciálnych zamestnávateľov alebo zamestnancov, LinkedIn vám tiež dáva možnosť urobiť to anonymne.

Obsah

Ak sa cítite trochu hanblivo, môžete sa skryť v tieni pomocou súkromného režimu LinkedIn. Tu je návod, ako povoliť a používať súkromný režim na LinkedIn, aby ste za sebou nenechali absolútne žiadnu stopu.

Čo je to súkromný režim LinkedIn?

Súkromný režim LinkedIn skryje vašu aktivitu v sieti a pomôže vám zostať v anonymite, keď navštívite profily ostatných používateľov.

Štandardne pri prehliadaní LinkedIn zdieľate svoje profilové informácie s inými používateľmi. To znamená, že keď navštívite niekoho stránku, LinkedIn uloží vaše informácie a používateľ, ktorého stránku ste navštívili, sa im zobrazí. K týmto informáciám majú prístup prostredníctvom

Kto si pozrel váš profil zoznam. To môže byť užitočné, ak chcete niekomu ukázať, že vás zaujíma, a prinútiť ho, aby sa s vami spojil.

Keď povolíte súkromný režim a navštívite stránku niekoho iného, ​​nebude vedieť, že ste to boli vy. Namiesto toho sa v zozname zobrazíte ako AnonymnýČlen LinkedIn ak prehliadate v súkromnom režime alebo ako názov vašej práce v polosúkromnom režime (napr. Novinár v odvetví online médií).

To môže byť užitočné, keď nehľadáte sieť, ale chcete sa pozrieť na konkurenciu vo vašej oblasti práce.

Je súkromný režim súčasťou LinkedIn Premium?

Súkromný režim LinkedIn je bezplatný a je k dispozícii pre všetkých používateľov LinkedIn. Za jeden z nich nemusíte platiť LinkedIn Premium predplatné plánuje využiť to.

Je tiež potrebné poznamenať, že používatelia LinkedIn Premium stále nevidia totožnosť niekoho, kto prehliada v súkromnom režime, takže vaše súkromie je chránené.

Môžu však prehliadať v súkromnom režime a stále vidieť bežných ľudí, ktorí si prezerajú ich profily.

Ako môže súkromný režim LinkedIn zničiť vaše siete

Znie to príliš dobre na to, aby to bola pravda? Je to preto, že to nie je zadarmo. Aj keď nemusíte byť používateľom LinkedIn Premium, aby ste mohli využívať výhody používania súkromného režimu LinkedIn, môže vás to stáť potenciálne kontakty v sieti.

Pretože prehliadanie LinkedIn v súkromnom režime vymaže všetky informácie z Kto si pozrel váš profil sekcii, nebudete môcť vidieť, kto ju navštevuje tvoj stránku. To znamená, že nebudete mať šancu vidieť, kto má záujem s vami nadviazať kontakt, a stratíte šancu spojiť sa s nimi.

Jediným spôsobom, ako toto obmedzenie obísť, je platba za predplatné LinkedIn Premium. Potom môžete svoju aktivitu skryť pred inými ľuďmi, ale stále budete mať prístup k svojim vlastným zobrazeniam profilu (od používateľov, ktorí prehliadajú súkromne).

Ako povoliť súkromný režim LinkedIn?

Súkromný režim môžete použiť na prehliadanie LinkedIn na počítači aj na smartfóne.

Na pracovnej ploche

Ak chcete na počítači povoliť súkromný režim LinkedIn, postupujte podľa týchto pokynov.

  1. Prejdite na stránku svojho profilu LinkedIn.
  1. Vyberte položku rozbaľovacia šípka pod ikonou vášho profilu v pravom hornom rohu obrazovky.
  1. V rozbaľovacej ponuke vyberte položku Účet > Nastavenia a ochrana osobných údajov.
  1. Kliknite na Ochrana osobných údajov teda na vrchole Ako ostatní vidia vašu aktivitu na LinkedIn.
  1. Ak vidíte staršiu verziu LinkedIn, v ponuke na ľavej strane vyberte Viditeľnosť > Viditeľnosť vášho profilu a siete. Vyberte Zmeniť vedľa Možnosti prezerania profilov.
  1. Potom vyberte jeden z troch rôznych režimov: Verejné (s viditeľným vašim menom a nadpisom), Polosúkromný (s viditeľnými charakteristikami vášho profilu), príp Súkromné (nie sú viditeľné žiadne osobné informácie).

Všetky zmeny sa automaticky uložia na LinkedIn. Nezabudnite, že či sa rozhodnete ísť do súkromného alebo polosúkromného režimu, deaktivuje sa Kto si pozrel váš profil sekciu a vymažte svoju históriu divákov LinkedIn.

Na mobile

Ak máte tendenciu používať LinkedIn vo svojom smartfóne a nie v počítači, tu je návod, ako povoliť súkromný režim LinkedIn v mobilnej aplikácii.

  1. Otvorte na svojom smartfóne aplikáciu LinkedIn a klepnite na ikona profilu v ľavom hornom rohu obrazovky.
  1. Vyberte nastavenie.
  1. Prejdite nadol a vyberte Viditeľnosť.
  1. V ponuke Viditeľnosť vyberte Možnosti prezerania profilov.
  1. Vyberte si jeden z troch režimov: Verejné, Polosúkromný, alebo Súkromné.

Ak chcete ďalej upravovať informácie, ktoré ostatní používatelia vidia vo vašom profile, budete musieť prepnúť na počítačovú aplikáciu alebo pomocou prehliadača otvoriť LinkedIn a nie mobilnú aplikáciu.

Ako naplno využiť súkromný režim na LinkedIn

Nech už je váš dôvod v anonymite na LinkedIn akýkoľvek, musíte byť múdri a pri používaní súkromného režimu siete dodržiavať určité pravidlá. Tu je pár tipov a trikov, ktoré môžete využiť na jeho úplné využitie.

Pre začiatočníkov

Ak si len nastavenie profilu LinkedIn a pri spoznávaní siete môže byť súkromný režim veľmi užitočný. Pomôže vám to zostať v anonymite, keď sa budete rozhliadať a budovať svoju sieť. Súkromný režim sa odporúča používať aj vtedy, ak ste v súčasnosti zamestnaní a nechcete, aby niekto v práci zistil, že skúmate nové príležitosti.

Pre náborárov

Ak ste náborový pracovník alebo hľadáte zamestnancov, môže vám pomôcť aj súkromný režim LinkedIn. Na začiatku výskumu využite súkromné ​​prehliadanie a zostavte si zoznam vhodných kandidátov. Potom sa vráťte späť na verejnosť, keď budete pripravení osloviť potenciálnych kandidátov.

Pre pokročilých používateľov LinkedIn

Ako skúsený používateľ LinkedIn by ste mohli chcieť zachovať prístup k údajom o svojich návštevách profilu, ale tiež zostať v anonymite, keď len občas navštevujete profily iných ľudí. Najlepším spôsobom, ako to urobiť, je použiť súkromný režim LinkedIn iba vtedy, ak robíte prieskum, a nie nepretržite. Potom hneď, ako skončíte, prepnite späť na verejné, aby ste mohli pokračovať v zhromažďovaní sieťových údajov.

Ako vypnúť súkromný režim LinkedIn

Ak by ste chceli vypnúť súkromný režim LinkedIn, postup je jednoduchý. Postupujte podľa vyššie uvedeného postupu, o ktorom sme hovorili, o povolení súkromného režimu a vyberte ho Vaše meno a nadpis ako možnosť namiesto dvoch možností súkromného režimu.

Mali by ste aktivovať súkromný režim na LinkedIn?

LinkedIn je predovšetkým o vytváraní sietí a otváraní sa novým príležitostiam a spojeniam. V tomto ohľade je lepšie vyhnúť sa príliš častému používaniu súkromného režimu LinkedIn. Ak ste však niekým, komu záleží na ich súkromí online a nechcete, aby to mohol ktokoľvek sledovať ťa pomocou svojich verejných informácií LinkedIn používajte súkromný režim, aby ste na platforme zostali anonymní.

Používate na LinkedIn režim súkromného alebo verejného prehliadania a prečo? Podeľte sa o svoje skúsenosti s LinkedIn v sekcii komentárov nižšie.

Vitajte v Help Desk Geek- blogu plnom technologických tipov od dôveryhodných technických odborníkov. Máme tisíce článkov a sprievodcov, ktoré vám pomôžu vyriešiť akýkoľvek problém. Naše články boli od spustenia v roku 2008 prečítané viac ako 150 miliónov krát.

Prihláste sa na odber Help Desk Geek.

Pripojte sa k 15 000+ ďalším, ktorým budú denne doručované tipy, triky a skratky priamo do doručenej pošty.

Tiež nenávidíme spam, kedykoľvek sa môžete odhlásiť.

insta viewer
Teachs.ru