Mobil

Cum să uitați o rețea pe iPhone

Conectarea la o rețea Wi-Fi cu iPhone-ul dvs. este ușoară și realizabilă cu doar câteva atingeri pe ecran. După ce v-ați conectat, puteți alege să vă alăturați automat oricând vă aflați în raza de acțiune. Dar ce se întâmplă dacă, dintr-un motiv sau altul, trebuie să uitați o rețea?

Din fericire, este la fel de ușor să uiți o rețea pe cât este să te înscrii. Acest articol parcurge pașii pentru a uita o rețea Wi-Fi de pe dispozitiv.

De ce ai vrea să uiți o rețea iPhone?

Poate doriți să uitați o rețea de pe iPhone din numeroase motive. Una dintre cele mai frecvente este aceea Internetul nu funcționează. Într-un astfel de caz, deconectarea și reconectarea pot rezolva această problemă.

Dacă v-ați schimbat furnizorul de Wi-Fi sau sunteți pe cale să faceți upgrade la router, vă recomandăm să vă uitați rețeaua actuală înainte ca aceste modificări să intre în vigoare. Același lucru este valabil dacă vă mutați din zonă, nu vă veți întoarce și nu vă veți păstra serviciile de internet existente.

Unii utilizatori pot dori, de asemenea, să uite o rețea Wi-Fi din motive de securitate. Unele rețele publice amenință confidențialitatea și securitatea, iar șansele ca ceva să funcționeze greșit cresc dacă iPhone-ul dvs. se conectează automat fără să știți.

Cum să uitați o rețea Wi-Fi pe iPhone

Indiferent de motivele pentru care doriți, pașii pentru a uita o rețea pe iPhone sunt identici. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos:

1. Deblocați iPhone-ul și accesați „Setări”.

2. După ce vă aflați în această aplicație, accesați „Wi-Fi”.

3. Când găsiți rețeaua pe care doriți să o uitați, faceți clic pe butonul albastru „i”.

Captură de ecran a setărilor unui iPhone care afișează un buton albastru „i”

4. Selectați „Uitați această rețea”.

Captură de ecran care arată opțiunea de a uita o rețea pe iPhone

5. După ce ați ales opțiunea de mai sus, telefonul dvs. va trimite o notificare pop-up prin care vă va cere să confirmați decizia. Alegeți „Uitați”.

Captură de ecran care arată opțiunea de a uita o rețea iPhone și de a o confirma

Notă: pentru a uita o rețea de pe iPhone, nu trebuie neapărat să fiți conectat la aceasta.

Cum să vă alăturați unei rețele Wi-Fi uitate

Dacă doriți să vă alăturați rețelei Wi-Fi uitate de pe iPhone, este ușor să faceți acest lucru. Doar pentru că ați uitat rețeaua mai devreme nu înseamnă că sunteți interzis pentru totdeauna.

1. După ce iPhone-ul se află în raza de acțiune, reveniți la „Setări -> Wi-Fi”.

2. În lista rețelelor care apar, apăsați pe cea la care doriți să vă înscrieți.

Dacă rețeaua nu are parolă, vă veți alătura imediat. Dar dacă se întâmplă, va trebui să introduceți acest lucru și să dați clic pe „Alăturați-vă”.

Captură de ecran care arată unde un utilizator poate introduce parola pentru o rețea Wi-Fi și se poate alătura

Dacă trebuia să introduceți o parolă și detaliile sunt corecte, ar trebui să vă conectați imediat ce ați făcut clic pe „Înscrieți-vă”.

Uitarea unei rețele pe iPhone este la fel de ușoară ca și conectarea la ea

În timp ce conectarea automată la conexiunea Wi-Fi de acasă sau de la birou este convenabilă, este posibil să nu doriți să vă alăturați fiecărei rețele fără ca telefonul dvs. să vă solicite permisiunea. Din fericire, uitarea unei rețele de pe iPhone este un proces simplu.

Dacă ați uitat o rețea deoarece Internetul nu funcționează, luați în considerare resetarea routerului și așteptați câteva minute. Daca esti preocupat de securitate, este înțelept să te gândești dacă ai încredere într-un anumit rețea Wi-Fi publică.

Legate de:

  • Cum să găsiți cel mai bun canal Wi-Fi pentru frecvența de 5 GHz
  • Cum să faci Safari mobil să îți salveze parolele pe iOS
  • Cum se vizualizează parolele salvate în iCloud Keychain pe macOS, iPadOS și iOS

Divulgarea afiliatului: Make Tech Easier poate câștiga comision pentru produsele achiziționate prin intermediul linkurilor noastre, ceea ce sprijină munca pe care o facem pentru cititorii noștri.

insta viewer
Teachs.ru